Logo Uprave

РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ГЕОДЕТСКЕ
И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ


Logo Vlade

Почетак Регистра цијена непокретности у Републици Српској

Responsive image

Oд почетка ове године Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове на територији цијеле Републике Српске евидентира све купопородајне уговоре на основу којих се врши промет и књижење непокретности.

Након 29. новембра ове године, подаци евидентирани из купопродајних уговора од 01. јануара 2017. год. а који се односе на цијену, површину и врсту непокретности биће јавно доступни, те ће на тај начин грађани путем интернета моћи да провјере по којим цијенама се продају куће, станови, те земљиште у одређеном дијелу неке општине или неког града.

Такође, заинтересовани ће моћи пратити и кретање цијена непокретности на тржишту, видјети гдје су најскупље куће или станови, гдје је најјефтиније земљиште и слично.

Важно је напоменути да ће лични подаци учесника у промету непокретности бити заштићени, а локацијe непокретности само приближно одређенe.

Успостављање и вођење Регистра цијена непокретности у Републици Српској омогућено је захваљујући шведском донаторском пројекту за унапређење земљишне администрације у БиХ “ЦИЛАП”. У Регистру цијена непокретности за територију Републике Српске до сада је евидентирано више од 8600 купопродајних уговора, 13000 непокретности, приближне вриједности 440 милиона KM.

НАПОМЕНА: Сви извјештаји ће се радити према захтјевима корисника.